Ruoka-apu perjantaisin klo 12.00

Tarjoamme aterian vähävaraisille perjantaisin klo 12.00 Oulun Vapaakirkossa. Tilaisuus alkaa varttikirkolla, jossa on musiikkia ja lyhyt hartaus. Aterian jälkeen mukaansa saa yleensä myös muutaman leivän.

ViaDia Oulu ry:n tarkoituksena on tehdä diakoniatyötä aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän lieventämiseksi. Ajatuksenamme on etsiä ja kehittää toimintatapoja, joiden avulla pyrimme ennaltaehkäisemään ja vähentämään ihmisten eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Ruoka-aputyön kautta pääsemme lähelle ihmisten arkea ja voimme konkreettisella tavalla auttaa haasteellisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Haluamme näyttää, että jokainen ihminen on tärkeä, ja että jokainen mukaan tuleva voisi henkilökohtaisesti kokea, että ”minä olen tärkeä ja minusta välitetään”. Toiminta tarjoaa myös vertaistukea ja vastalääkettä yksinäisyyteen. Liian harvoin muistamme arkisten kiireidemme keskellä sen, että meillä on velvollisuus huolehtia lähimmäisistämme. Työtämme motivoi mm. ihmisten aito ilo: ”Sitä aina niin odottaa perjantaita, kun täällä on niin mukava käydä” kertoo yksi vakikävijöistä.

Alfa-toiminta

Oulun Vapaaseurakunnassa järjestetään Alfa-kurssi syksyisin ja keväisin. Seuraava Alfa-kurssi alkaa ti 2.10.2018 klo 18.00.

Mitä alfa on?

Alfa-kurssi on kymmenen viikkoa kestävä kurssi, jossa käsitellään kristinuskon perusteita tuoreella tavalla.  Alfa-kurssi on hyvä tapa tutustua kristinuskoon, saada uusia ystäviä ja pohtia elämän perusasioita hyvässä seurassa. Alfa-kurssit ovat syntyneet anglikaanikirkon piirissä  Englannissa noin 30 vuotta sitten. Pienimuotoisesti alkanut kurssi on levinnyt yli 169 maahan kaikkiin kristillisiin kirkkoihin ja tunnustuskuntiin. Arviolta yli 19 miljoonaa ihmistä on käynyt Alfa-kurssin.

Kenelle alfa on tarkoitettu?

Kuka tahansa voi osallistua Alfa-kurssille, mutta kurssi on tarkoitettu erityisesti – sinulle, joka haluat tutustua paremmin kristinuskoon ja saada tietää siitä enemmän – sinulle, joka olet juuri tullut uskoon – sinulle, joka haluat löytää uudelleen uskosi perusteet – sinulle, jolle rippikouluopetuksessa oli jotakin muuta mielessä – Alfa-kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat vain kysyä: Miksi?

Mitä alfassa tehdään?

Tyypillinen Alfa-ilta alkaa maittavalla aterialla, jonka jälkeen on laulua ja luento jostakin kristinuskon keskeisestä aiheesta. Luennon jälkeen kahvitellaan ja keskustellaan ryhmissä noin kolme varttia. Ennalta ilmoitettua aikataulua pyritään noudattamaan mahdollisimman täsmällisesti.  Keskeinen osa kurssia on Alfa-viikonloppu. Viikonlopun aiheena on Pyhän Hengen työ ja persoona. Sen aikana kurssilaisilla on aikaa pohtia myös aiemmin kuulemiaan opetuksia. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu myös saunomista ja ulkoilua.

Alfa-kurssin aiheita:

Kuka Jeesus on?
Miksi Jeesus kuoli?
Miten voin olla varma uskostani?
Miksi ja miten rukoilen?
Miksi ja miten luen Raamattua?
Miten Jumala johdattaa meitä?
Kuka Pyhä Henki on?
Mitä Pyhä Henki tekee?
Miten voin täyttyä Hengellä?
Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
Miten voin vastustaa pahaa?
Miksi ja miten kertoisimme toisille?
Vieläkö Jumala parantaa?
Mikä on oikea seurakunta?
Kristinusko – tylsää, valhetta, merkityksetöntä?

Mitä alfa maksaa?

Kurssi on ilmainen. 

Kuinka pääsee mukaan?

Ilmoittautumalla seuraavalle kurssille, joka on kestoltaan 12 viikkoa, kerran viikossa.
Lisätietoja Alfasta saat Risto Wotschke 050 412 7414.

Lataa Alfa-kurssin esite tästä!

Lapset ja nuoret

Lapsi- ja varhaisnuorisotyö

Lapsi- ja varhaisnuorisotyö on aina ollut erityisen tärkeä osa toimintaamme. Vapiksen lapsi- ja varkkityö on yhdessä tekemistä, kavereita, uskossa kasvamista ja kivoja kokemuksia. Tule mukaan!

Pyhäkoulu ja Saints’ Club
Sunnuntaiaamun jumalanpalvelusten aikana kirkon kellarissa kuhisee. Yhteisen musiikkituokion jälkeen Pyhäkoulussa (3-6v.) ja Saints’ Clubissa (7v. →) opitaan Raamatusta, pelataan, leikitään, syödään pieni välipala ja askarrellaan. Ohjelma ja ilmoittautumislomake: Pyhäkoulun syksy 2018

Varkki-illat
Keskiviikkoiltaisin klo 18 kirkon valtaavat 11-14 -vuotiaat. Varkki-iltojen ohjelmaan kuuluu hengellistä opetusta, toimintapisteitä, iltapala sekä pelejä ja leikkejä. Varkkispesiaali-iltoja (esim. nuotioretki, pulkkamäki, elokuvailta) vietämme noin kerran kuukaudessa. Katso ohjelma: Varkkitiedote syksy 2018

Leiritoiminta
Oulun Vapis on tunnettu aktiivisesta leiritoiminnastaan. Lastenleiri pidetään kesällä, varkkileirejä on useampia vuoden aikana. Osallistumme myös valtakunnallisille leireille, kuten JunnuDyniksille.

Perhekirkot
Perhekirkot ovat kaikenikäisten teemallisia jumalanpalveluksia, joiden suunnittelussa on otettu erityisesti lapset huomioon. Perhekirkossa saatetaan yhtä hyvin kuulla neliäänistä laulua kuin 8-vuotiaan rumpalin komppeja. Onpa myös hämähäkkimies laskeutunut köyttä pitkin saliin.

Partio
Seurakunnan yhteydessä on toiminut partiolippukunta Oulun Pihka-Versot yli 50 vuotta. Ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

  • Metsätähdet (tytöt 7-11 v.) joka toinen maanantai klo 18.00-19.00
  • Lumileopardit (pojat 7-10 v.) joka toinen keskiviikko klo 18.00-19.30
  • Tundraurpiaiset (tytöt 12-15 v.) joka toinen maanantai klo 19.00-20.00
  • Ulkoilusta ja eräelämästä pitäville perheille löytyy seuraa perhepartioretkiltä.

Olisiko sinun paikkasi palvella jossakin näistä? Lapsi- ja varkkityön eri tiimeissä on tilaa ja tarvetta myös uusille ideoille ja tekijöille. Ota yhteyttä Outiin.

Helmi-nuorisotyö

Helmi on Oulun vapiksen nuorten ja nuorten aikuisten yhteisö. Viikon kohokohtana on perjantai-ilta klo 19. Silloin kokoonnumme yhdessä Helmi-iltaan kirkolle kohtaamaan toisiamme, vahvistumaan Jumalan sanasta ja rakentumaan seurakuntayhteydestä.

Tämän lisäksi useat nuoret ja nuoret aikuiset kokoontuvat viikolla pienryhmiin. Pienryhmät ovat pieniä porukoita (3-10 henkilöä), jotka kokoontuvat kodeissa, kahviloissa tai missä parhaaksi näkevät. Näissä tapaamisissa jaetaan elämän iloja ja suruja, keskustellaan arkisista asioista, mutta välillä sukelletaan syviinkin vesiin, tutkitaan Raamattua, rukoillaan ja kahvitellaan.

Joukkoomme on tervetullut jokainen, joka mieltää itsensä nuoreksi tai nuoreksi aikuiseksi!

Liity Oulun Vapiksen nuorten Helmi-yhteisöön Facebookissa.

Muu toiminta

Solu- / pienryhmätoiminta

Osa seurakuntalaisista kokoontuu kodeissa pienryhmissä – yleensä 1-2 viikon välein. Pienryhmässä on helpompaa jakaa henkilökohtaisia asioita ja tulla kohdatuksi yksilöllisemmin. Osa soluista on nuorten, osa miesten, osa naisten, osa perheiden – Sinullekin löytyy varmasti sopiva pienryhmä. Parittomina viikkoina keskiviikkoisin klo 13 kokoontuu eläkeläisille suunnattu senioripiiri kirkolla. Uusille uskoville tai kristinuskosta kiinnostuneille suosittelemme kaksi kertaa vuodessa järjestettävää Alfa-kurssia. Siitä löytyy lisäinfoa ylempänä. Joka toinen maanantai klo 10-12 järjestetään Mammamiitti, kohtaamispaikka äideille. Lapset ovat luonnollisesti myös tervetulleita. Jos haluat olla mukana jossakin pienryhmässä, ota yhteyttä seurakunnan työntekijöihin.
 

Maahanmuuttajatyö

Maahanmuuttajia on pyritty aktiivisesti huomioimaan seurakunnan toiminnassa. Sunnuntain jumalanpalvelukset käännetään englanniksi. Alfa-kurssi on nykyään kolmikielinen, luennot katsotaan englanniksi suomen tekstityksellä ja toisessa huoneessa saman luennon voi katsoa arabian kielellä. Maahanmuuttajille on oma englanninkielinen keskusteluryhmä, joka tulkataan arabiaksi.

Lisäksi ViaDia järjestää maahanmuuttajille suunnattua ystävätoimintaa, joka pyrkii löytämään YSTÄVIÄ/ystäväperheitä maahanmuuttajille. Jos olet kiinnostunut ystävätoiminnasta, voit olla yhteydessä Anu-Tiina Kurth-Hyvöseen anu.kurth (at) gmail.com.

Translated services

Our Sunday services are simultaneously translated in English.