Ruokajakelu ja varttikirkko

Varttikirkko ja ruokajakelu perjantaisin klo 14.00.

Tilaisuus alkaa varttikirkolla klo 14 ja ruokakasseja jaetaan klo 14.15 – 15.00. Osoite on Kirkkokatu 34. Tulijan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Numerolaput jaetaan satunnaisessa järjestyksessä, jotta kaikkilla on yhtälainen mahdollisuus saada kassi.

Ruokajakelu toimii Oulun vapaaseurakunnan, ViaDia Oulu ry:n ja Prikka kiertoon hankkeen yhteistyönä.

ViaDia Oulu ry:n on Vapaakirkon diakoniajärjestö, jonka tarkoituksena on tehdä diakoniatyötä aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän lieventämiseksi.

Alfa-toiminta

Oulun Vapaaseurakunnassa järjestetään Alfa-kurssi syksyisin ja keväisin.  Seuraava Alfa-kurssi alkaa ti  18.10.2022 klo 18.00  (päättyy tammikuun puolivälissä 2023). Ilmoittaudu r.wotschke@svk.fi

Mitä Alfa on?

Alfa-kurssi on kymmenen viikkoa kestävä kurssi, jossa käsitellään kristinuskon perusteita tuoreella tavalla.  Alfa-kurssi on hyvä tapa tutustua kristinuskoon, saada uusia ystäviä ja pohtia elämän perusasioita hyvässä seurassa. Alfa-kurssit ovat syntyneet anglikaanikirkon piirissä  Englannissa noin 30 vuotta sitten. Pienimuotoisesti alkanut kurssi on levinnyt yli 169 maahan kaikkiin kristillisiin kirkkoihin ja tunnustuskuntiin. Arviolta yli 19 miljoonaa ihmistä on käynyt Alfa-kurssin.

Kenelle Alfa on tarkoitettu?

Kuka tahansa voi osallistua Alfa-kurssille, mutta kurssi on tarkoitettu erityisesti – sinulle, joka haluat tutustua paremmin kristinuskoon ja saada tietää siitä enemmän – sinulle, joka olet juuri tullut uskoon – sinulle, joka haluat löytää uudelleen uskosi perusteet – sinulle, jolle rippikouluopetuksessa oli jotakin muuta mielessä – Alfa-kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat vain kysyä: Miksi?

Mitä Alfassa tehdään?

Tyypillinen Alfa-ilta alkaa maittavalla aterialla, jonka jälkeen on laulua ja luento jostakin kristinuskon keskeisestä aiheesta. Luennon jälkeen kahvitellaan ja keskustellaan ryhmissä noin kolme varttia. Ennalta ilmoitettua aikataulua pyritään noudattamaan mahdollisimman täsmällisesti.  Keskeinen osa kurssia on Alfa-viikonloppu. Viikonlopun aiheena on Pyhän Hengen työ ja persoona. Sen aikana kurssilaisilla on aikaa pohtia myös aiemmin kuulemiaan opetuksia. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu myös saunomista ja ulkoilua.

Alfa-kurssin aiheita:

Kuka Jeesus on?
Miksi Jeesus kuoli?
Miten voin olla varma uskostani?
Miksi ja miten rukoilen?
Miksi ja miten luen Raamattua?
Miten Jumala johdattaa meitä?
Kuka Pyhä Henki on?
Mitä Pyhä Henki tekee?
Miten voin täyttyä Hengellä?
Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?
Miten voin vastustaa pahaa?
Miksi ja miten kertoisimme toisille?
Vieläkö Jumala parantaa?
Mikä on oikea seurakunta?
Kristinusko – tylsää, valhetta, merkityksetöntä?

Mitä Alfa maksaa?

Kurssi on ilmainen. 

Kuinka pääsee mukaan?

Ilmoittautumalla seuraavalle kurssille, joka on kestoltaan 12 viikkoa, kerran viikossa.
Lisätietoja Alfasta saat Risto Wotschke 050 412 7414.

Lapset ja nuoret

Lapsi- ja varhaisnuorisotyö

Lapsi- ja varhaisnuorisotyö on aina ollut erityisen tärkeä osa toimintaamme. Vapiksen lapsi- ja varkkityö on yhdessä tekemistä, kavereita, uskossa kasvamista ja kivoja kokemuksia. Tule mukaan!

Pyhäkoulu ja Saints’ Club
Sunnuntaiaamun jumalanpalvelusten aikana kirkon kellarissa kuhisee. Yhteisen musiikkituokion jälkeen Pyhäkoulussa (3-6v.) ja Saints’ Clubissa (7v. →) opitaan Raamatusta, pelataan, leikitään, syödään pieni välipala ja askarrellaan.

Varkki-illat
Keskiviikkoiltaisin klo 18 kirkon valtaavat 11-14 -vuotiaat. Varkki-iltojen ohjelmaan kuuluu hengellistä opetusta, toimintapisteitä, iltapala sekä pelejä ja leikkejä. Varkkispesiaali-iltoja (esim. nuotioretki, pulkkamäki, elokuvailta) noin kerran kuukaudessa. Tätä linkkiä napauttamalla näet syksyn 2022 varkkien ohjelman.

Leiritoiminta
Oulun Vapis on tunnettu aktiivisesta leiritoiminnastaan. Lastenleiri pidetään kesällä, varkki- ja nuortenleirejä on useampia vuoden aikana. Osallistumme myös valtakunnallisille leireille ja tapahtumiin, kuten JunnuDyniksille ja Valtakunta-tapahtumaan.

Perhekirkot
Perhekirkot ovat kaikenikäisten teemallisia jumalanpalveluksia, joiden suunnittelussa on otettu erityisesti lapset huomioon. Perhekirkossa saatetaan yhtä hyvin kuulla neliäänistä laulua kuin 8-vuotiaan rumpalin komppeja. Onpa myös hämähäkkimies laskeutunut köyttä pitkin saliin.

Partio
Seurakunnan yhteydessä on toiminut partiolippukunta Oulun Pihka-Versot yli 50 vuotta. Ryhmät kokoontuvat seuraavasti:

  • Tundraurpiaiset (tytöt 16-17 v.) maanantaisin klo 18.00-20.00
  • Ulkoilusta ja eräelämästä pitäville perheille löytyy seuraa perhepartioretkiltä.

Olisiko sinun paikkasi palvella jossakin näistä? Lapsi- ja varkkityön eri tiimeissä on tilaa ja tarvetta myös uusille ideoille ja tekijöille. Ota yhteyttä Outiin.

Helmi-nuorisotyö

Helmi on Oulun vapiksen nuorten yhteisö. Viikon kohokohtana on perjantai-ilta klo 19. Silloin kokoonnumme yhdessä Helmi-iltaan kirkolle kohtaamaan toisiamme, vahvistumaan Jumalan sanasta ja rakentumaan seurakuntayhteydestä.

Tämän lisäksi useat nuoret kokoontuvat viikolla pienryhmiin. Pienryhmät ovat pieniä porukoita (3-10 henkilöä), jotka kokoontuvat kodeissa, kahviloissa tai missä parhaaksi näkevät. Näissä tapaamisissa jaetaan elämän iloja ja suruja, keskustellaan arkisista asioista, mutta välillä sukelletaan syviinkin vesiin, tutkitaan Raamattua, rukoillaan ja kahvitellaan.

Olet tervetullut tutustumaan ja liittymään joukkoomme.

Liity Oulun Vapiksen nuorten Helmi-yhteisöön Facebookissa.

Muu toiminta

Solu- / pienryhmätoiminta

Osa seurakuntalaisista kokoontuu kodeissa pienryhmissä – yleensä 1-2 viikon välein. Pienryhmässä on helpompaa jakaa henkilökohtaisia asioita ja tulla kohdatuksi yksilöllisemmin. Osa soluista on nuorten, osa miesten, osa naisten, osa perheiden. Myös kirkolla kokoontuu pienryhmiä. Parittomina viikkoina keskiviikkoisin klo 13 kokoontuu eläkeläisille suunnattu senioripiiri kirkolla. Uusille uskoville tai kristinuskosta kiinnostuneille suosittelemme kaksi kertaa vuodessa järjestettävää Alfa-kurssia. Siitä löytyy lisäinfoa ylempänä. Samaan aikaan Alfa-kurssin kanssa toimii myös Alfa-jatkoryhmä kirkon alakerrassa. Alfa-jatkoryhmässä alustuksen jälkeen keskustellaan aiheesta pienryhmissä. Jos haluat olla mukana jossakin pienryhmässä, ota yhteyttä pienryhmäkoordinaattori Katja McQueen-Winbergiin katjamc (at) yahoo.com tai seurakunnan työntekijöihin. Alla ohjeita pienryhmälle sekä materiaalipankki. 

Pienryhmän ohjeet 

Materiaalipankki

Translated services

Our Sunday services are simultaneously translated in English.